BERDENGUNG SEJAK OKTOBER 2010 - SEGALANYA DI SINI MENGGAMMIT MEMORI (Ala-ala Klasik Nasional FM)

Ahad, 12 Disember 2010

Maut Menyapa

gambar hiasan buat menyelubung rasa ngeri
Maaf, kiriman ini bukanlah terbit bertujuan untuk mengganggu kerehatan anda di hari Ahad ini. Bukan cerita sensasi atau aksi cheating death, namun pernahkah anda terfikir satu keadaan bilamana anda sebenarnya PERNAH dihampiri maut? Maksudnya, anda benar-benar terlalu hampir dengan maut, berada dalam situasi 50/50 antara hidup dan mati. Nada kematian kedengaran namun anda bernasib baik kerana nada itu sekadar singgah sebentar dan  berlalu pergi. Itulah yang yang saya rasakan apabila terlibat dalam kemalangan kereta (total loss) bersama seorang teman berbangsa Cina di Segamat, Johor hampir 10 tahun dahulu. Bermandi darah, kaca tercacak di tubuh dan kepala, open wound, oh tidak!! Kini apa yang tinggal hanyalah secebis parut di tangan yang seolah menjadi reminder, bahawa maut pernah cuba menyapa diri ini. Melihat kehancuran kereta yang remuk teruk itu, saya bersyukur kerana tidak hancur seperti kereta itu.

10 ulasan:

  1. uiii..salu berdoa agar kematian smua umat islam dalam keimanan yang sebenar.. :-)

    BalasPadam
  2. takot i baca. meremang bulu roma i.

    BalasPadam
  3. cakap soal bulu roma, adik boleh lawat ke sini:
    http://www.youtube.com/watch?v=7Eh9VLQtxU4

    :D

    BalasPadam
  4. interesting. tapenah lagi maut hampir menyapa. masih belum bersedia jgk. hm.. nway that mickey mouse really creeps me out for such post. psycho btol. huhu.

    BalasPadam
  5. syukurlah, umur masih panjang. fuh, seram juga.

    erk, link video di youtube tu bergenre seramkah?

    BalasPadam
  6. dreamy
    dreamy pernah tengok movie "IT"? yang ada clown tu? psycho tak? hahaha

    misae
    syukur, misae boleh cuba tengok link tu, sebab ada kaitan dengan perkataan "bulu roma", tidak mengerikan pun.. hehe..

    BalasPadam
  7. sweetnya husni membahasakan semua orang dengan nama mereka..

    husni,

    husni dah mendaftar sebagai pengundi?kalau dah, husni mengundi di mana nanti?

    BalasPadam
  8. lish,
    lish lish... masih belum daftar sebab segan nak daftar, lish kerja SPR? tolong la daftarkan... nanti husni belanja la lish makan kentaki, nak? lepas tu ajar jadi diva simbol seks skali ye lish..

    madu arnab,
    sekadar berkongsi, tidak perlu terlalu ngeri...

    BalasPadam