BERDENGUNG SEJAK OKTOBER 2010 - SEGALANYA DI SINI MENGGAMMIT MEMORI (Ala-ala Klasik Nasional FM)

Jumaat, 17 Disember 2010

Terlalu Pintar

Disebabkan hari Jumaat ini punya banyak perkara untuk diselesaikan, maka kiriman jadi kontot. O.K, kita mulakan. Bila kita sudah belajar dan amati banyak perkara, fikiran terasa sangat luas dan akal terasa ala-ala sudah cukup pintar. Bagus, tapi tak harus tamat di situ, belajar lagi. Kalau cepat puas hati , ada pameo Minang yang berbunyi " yang CERDIK yang biasa kena". Waduh!

13 ulasan:

  1. BELAJAR SAMPAI KE LIANG LAHAD. EH BETUL KE NI?

    BalasPadam
  2. belajarlah sempanjang hayat k...!!!hehe

    BalasPadam
  3. tak ada pintar atau tak pintar, semuanya learning process.


    tak gitu Karim? hahaha

    BalasPadam
  4. Neon,
    dalam liang lahad belajar berkawan dengan cacing tanah :D

    Tulip,
    auww.. pembelajaran total

    Lish,
    hahaha, nice

    Weed,
    learning process = dapat pengalaman.
    tak belajar dari pengalaman = takde makna learning process wakaka

    TERIMA KASIH SEMUA :D

    BalasPadam
  5. peribahasa minang ke tu? aduh! haha

    BalasPadam
  6. ala-ala gitu, tapi ia multitafsir (manggg aii istilah) :P

    "alam berkembang jadi guru" :D

    BalasPadam
  7. makruh... kalau setengah jalan (ye ke?)

    BalasPadam
  8. yups betul
    ilmu itu tidak akan pernah habis jadi jangan terlalu cepat berpuas hati
    kan?
    nice entry

    P/S : Mari Memasak Laksa Sarawak Bersama Chef Hans

    BalasPadam
  9. Hans,
    yeah, keep learning. Terima kasih.

    BalasPadam
  10. Ni comment sebab nk asam tau, HAHA
    Well well, yg cerdik bisa kena?
    Means? :)

    BalasPadam
  11. Fafa,
    lebih kurang macam ni kot:
    terkena sebab ambil lewa dengan ancaman, sebab rasa sudah "masak" dengan ancaman.

    menipu, lama-lama kantoi, boleh juga.. pandai-pandailah tafsir sesedap rasa.

    nak asam beli sendiri dulu, kendian claim bawak resit ok :D

    BalasPadam